Ninke Bout
Ninke Bout
Marketing & Communicatie
+31 (0) 485 - 49 44 10
n.bout@cnc.nl

Nieuwe fabriek van CNC Grondstoffen officieel geopend door Koning Willem-Alexander

Officiële opening nieuwe Indoor Verse Compost fabriek CNC op 13 april 2018 door Z.M. Koning Willem-Alexander en Tom van Wijk, directeur CNC Grondstoffen

Zijne Majesteit de Koning heeft op vrijdagmiddag 13 april 2018 de nieuwe Indoor Verse Compost fabriek van CNC Grondstoffen in Milsbeek, Noord-Limburg, officieel geopend.

Indoor Verse Compost is een kwalitatief hoogwaardig en milieuvriendelijk ingrediënt voor doorgroeide compost. Eind december 2017 zijn alle 32 tunnels van de nieuwe fabriek in gebruik genomen, waardoor alle doorgroeide compost van CNC Grondstoffen nu geproduceerd wordt op basis van Indoor Verse Compost met een optimale procesduur.

CNC Grondstoffen verwerkt jaarlijks meer dan 600.000 ton paardenmest, kippenmest en gips tot een hoogwaardige compost voor de teelt van champignons, ofwel champignonsubstraat. CNC Grondstoffen is één van de vijf bedrijven van CNC Holding. De bedrijvengroep heeft acht vestigingen in Nederland en Polen en verkoopt substraten voor de teelt van paddenstoelen in meer dan dertig landen.  

Circulaire economie
Het productieproces van mest naar substraat vindt op een milieuvriendelijke manier plaats. Door het volledige hergebruik van mest – eigenlijk een afvalproduct – levert CNC Grondstoffen een bijdrage aan een circulaire economie. 

Tijdens het productieproces worden ammoniakgassen met luchtwassers verwijderd. De teruggewonnen ammoniak wordt hergebruikt in de productieprocessen. Om de mestgeur te neutraliseren, gebruikt CNC Grondstoffen biobedden, gevuld met boomschors. Deze bevatten micro-organismen die geurstoffen opnemen. Het uiteindelijke product is een duurzaam en hoogwaardig substraat voor de teelt van champignons. Vanwege de locatie van de fabriek wordt daarnaast door minder transportkilometers twee miljoen kilo CO2-uitstoot per jaar gereduceerd.

Rondleiding_luchtwassers_lowres.JPG