Contact


Anne Rottink
Anne Rottink
PR & communications adviser
+31 (0) 485 - 516541
a.rottink@cnc.nl

Officiële start nieuwbouw in Milsbeek

Burgemeester Peter de Koning gaf op 4 mei 2016 de officiële aftrap voor een groot nieuwbouwproject op het terrein van CNC Grondstoffen aan de Driekronenstraat in Milsbeek.

CNC Grondstoffen investeert bijna 22 miljoen euro in de bouw van de nieuwe productiefaciliteiten. Tom van Wijk, directeur CNC Grondstoffen: “De nieuwe fabriek stelt ons in staat om de kwaliteit van onze doorgroeide compost verder te verbeteren. Ook besparen we jaarlijks 3 miljoen euro op transportkosten doordat we onze fabriek in Milsbeek zelfvoorzienend maken. En we boeken milieuwinst: vanwege minder transportkilometers reduceren we de CO2-uitstoot met 2 miljoen kg CO2 per jaar.” Burgemeester Peter de Koning: “Positief voor de lokale gemeenschap is dat de nieuwe fabriek straks werkgelegenheid biedt aan circa 12 personen. Ook zal er aanzienlijk minder vrachtverkeer zijn op de weg tussen Mook en Milsbeek.”

IVC
In de nieuwe fabriek zal Indoor Verse Compost (IVC) worden geproduceerd. Dit is de grondstof voor doorgroeide compost, waarop champignons worden geteeld. De planning is dat de nieuwbouw in september 2017 gereed is voor gebruik. Voor de direct omwonenden zijn meerdere bijeenkomsten georganiseerd om de nieuwbouwplannen toe te lichten. Van Wijk: “Wij hechten veel belang aan de dialoog met onze omwonenden, juist ook vanwege ons verleden. Tot midden jaren ’90 composteerden we in de openlucht, wat behoorlijke geuroverlast veroorzaakte. Tegenwoordig composteren we binnen in tunnels en maken we gebruik van ammoniakwassers en biobedden om het milieu te beschermen en de geuroverlast tot een minimum te beperken.”