Gerelateerd

Actueel

25 mrt
Champignondagen 22-24 mei 2019 Lees meer
04 okt
Open Dag CNC Grondstoffen Moerdijk op 6 oktober Lees meer

Kwaliteit door kennis

We zijn er trots op dat we wereldwijd leidend zijn in kennis over de productie van champignonsubstraten. Kennis die we tot waarde brengen in stabiele en betrouwbare compost van hoge kwaliteit. De beste basis voor goede teeltrendementen.

CNC Grondstoffen heeft een eigen laboratorium én een R&D-afdeling. Met de onderzoeksresultaten en de innovaties die daaruit voortkomen, werken we aan het verder versterken van de concurrentiepositie van onze klanten. Via onze Quickscan monitoren we bij klanten (op vrijwillige basis) teelt- en opbrengstgegevens. Deze gegevens koppelen we aan de productie- en procesgegevens van onze tunnelbedrijven. Dat levert een schat aan informatie op voor verdere optimalisatie en kwaliteitsverbeteringen. Want in de dagelijkse praktijk van de champignonteler moet onze compost zich bewijzen.

R&D

De champignonmarkt dwingt ons om creatief te zijn, om te innoveren. Dat geldt nu meer dan ooit. In de strategie van CNC Grondstoffen speelt innovatie dan ook een belangrijke rol. Dankzij ons vierhoofdige R&D-team dat nauw samenwerkt met toonaangevende onderzoeksinstellingen en universiteiten lopen we voorop in kennisontwikkeling. Belangrijke onderzoeksthema’s zijn betere benutting van substraten, alternatieve substraten, valorisatie van reststromen en een snellere detectie van ziekteverwekkers.